Meseút

A Családi Meseút a palóc népmesék tanösvénye, amely alkalmat teremt, hogy egy kellemes sétával bebarangoljuk a falut, miközben benézhetünk a legizgalmasabb portákra. Útközben a Mesepontokon megpihenve az eredeti palóc népmesék világával ismerkedhet meg a kirándulók apraja-nagyja, valamint fejtörő és kézműves feladatokkal múlathatja az időt. Végül aki végigjárja a Meseutat, az utolsó állomáson megkapja a Mesejáró oklevelet.

  • Mappa felvétele a Mesepontokon: a mappákat a Harmónia kávézóban lehet felvenni, innen indul a Meseút. A mappába gyűjtheted és hazaviheted a Meseút anyagát, a mappában lévő térkép pedig elkalauzol a Meseút állomásaira. A sorrend tetszőleges és nyitvatartási időben bármikor felveheted a meséket és a hozzájuk tartozó feladatlapokat is. A Meseút állomásain nincs kötelező fogyasztás. A kikért mesebatyut akár helyben, de otthon is el lehet olvasni.
  • Mesebatyu tartalma: egy eredeti palóc népmese családi olvasásra, plusz a meséhez tartozó feladatlap három kérdéssel. A kérdések válaszait az utolsó Meseponton kell egy rejtvénybe beírni. Az így kapott megfejtéssel az utolsó, azaz 6. állomáson lehet átvenni a Mesejáró Oklevelet.
  • Játékos kézműves feladat: A feladatlapok tartalmaznak egy titkos 7. mesét is folytatásokban Ambrus királyfi csodálatos kalandjairól. A történet részleteit az összes pontot végigjárva gyűjtheted össze..

Pályázat: a legjobban sikerült rajzokat, fotókat, az élményeidről készült írásokat mesés ajándékokkal jutalmazzuk és felkerülnek a Meseút hamarosan induló weboldalára.