Vendéglátás

Csak reggeli vagy félpanzió? Ön dönt!

Szinte végtelen a vacsorázási lehetőségek sora

Szállodánkban lehetősége van félpanziós ellátást igényelni, de nem kötelező! A környéken számos étterem kínálja étkeit a kitűnő egri borokhoz. Érdemes megkóstolni a környék nevezetes borvacsoráit! Önnek csak el kell terveznie, mi pedig segítünk a megvalósításban: vacsoraidőben akár kedvezményes transzfert biztosítunk Egerbe is. Ha úgy dönt, természetesen szállodánkban is vacsorázhat. Éttermünkben a legnemesebb egri borokat és a híres pálinkamesterek nedűit is megtalálhatja. Üdítő vagy salátatál vásárlása esetén csak az első adagot számoljuk fel. A többire a mi vendégünk. (Részletekről tájékozódjon az étteremben.)
Szezonális ételajánlatainkat mindig a természet rendjéhez igazodva, frissen termő alapanyagokból állítjuk össze.

Reggeliben is jók vagyunk!

Mindennap svédasztalos reggelivel várjuk, melyet helyi termelők friss termékeiből állítottunk össze. A faluban készített kézműves ételek, szörpök, méz és számos finomság méltán tartoznak vendégeink nagy kedvencei közé.

Az üzletekben ritkán vagy egyáltalán nem beszerezhető lekvárkülönlegességek (som, kökény, csipkebogyó, szeder) mellett ízletes sajtok, felvágottak, szezonális zöldségek, gyümölcsök és meleg ételek (rántotta, virsli stb.) közül is választhatnak vendégeink. Friss, ropogós péksütemények, joghurtok, valamint hideg és meleg reggeli italok színesítik a választékot.

A gyerekek nagy kedvencei szintén szerepelnek étlapunkon. Gondoltunk a legkisebbekre is: baba etetőszékek, cumisüveg melegítő, mikrohullámú sütő, baba evőeszközök és tálkák is hozzátartoznak az étterem felszereléséhez. Bababutikunkban Hipp bébiételek és italok, illetve babavíz vásárolható. A választék színes, biztosan megtalálja minden anyuka a picurka kedvenceit.

Ambrózia Bisztró

Szállodánk recepciójától mindössze néhány lépésre – finom összhangban a szobák és a hotel többi helyiségének stílusával – vintage hangulatú bisztróba toppanhatnak vendégeink. Étel- és italválasztékunkat a bisztrók jellegzetes kínálatából állítottuk össze. Kínálatunkban a sütemény különlegességek mellett megférnek a klasszikus kávéházi falatok, melegszendvicsek is.

Hűen követve a bisztrók alapszabályát mi is a helyi termelők portékáit választjuk alapanyagul ételeink elkészítéséhez. Valljuk be, könnyű dolgunk van. Noszvaj országszerte híres a finom kézműves termékeiről, különleges lekvárjairól, számos sajtjáról, ízletes húskészítményeiről, omlós pékáruiról, zamatos mézéről és egészséges, friss, vitamindús zöldségeiről, gyümölcseiről. Természetes, hogy a fair trade kereskedelem jegyében mi a helyi termelők kiváló minőségű termékeit választjuk.

Szezonális kínálatunk: óriáspalacsinta – a magyar világhódító Noszvajon

Bisztrónk különlegessége, májustól - szeptemberig, az édes és sós változatban is megvásárolható óriáspalacsinta.Tudta, hogy a palacsinta nem csupán mint étel, hanem mint szó is Magyarországról indult világhódító útra? A palacsinta a latin placenta (lepény) szóból ered, de oxfordi tudósok szerint a germán és szláv országokban, nyelvcsaládban már a magyarosodott recept és magyar szó terjedt el. Így Csehországban, Szlovákiában, Boszniában, Szerbiában, Bulgáriában, Horvátországban és a Balkán többi részén palacinka néven rendelhetjük a finomságot. Az Osztrák-Magyar Monarchia nyugati részén, Ausztriában, de sok német területen is a Palatschinken néven található. A többi német területen Pfannkuchen, svédül pannkaka, dánul pandekager, hollandul pannenkoek.

Ezekben az országokban a magyar recept alapján elsősorban a gyümölcslekváros, túrós, csokoládés ízek a leginkább közkedveltek.