Foglalás
Bezár

Tündérkert Hotel Noszvaj, az aktív pihenők második otthona

Noszvaj már csak ilyen, beszippant mindenkit. Nem elég egyszer erre tévedni. Ha mégis erre járunk, hát megjegyezzük és visszatérünk, mert Noszvaj tényleg ilyen. Az aktivitásokat keresőknek és kedvelőknek tökéletes választás, a Tündérkert Hotelben ráadásul pontosan tudják, mire van szükségük azoknak, akik egész nap róják a kilométereket.

Ha valaki folyton mozgásban lévő, állandóan programokat, látnivalókat kereső ember, ha valaki nem bánja, ha át kell gázolni egy iszapos patakon, ha ráhullik mindenféle bogár és szívesen tekereg naphosszat, annak is jár a kulturált, kedves, színvonalas kiszolgálás, egy privát fürdőszoba és egy tiszta ágy, ahol nyugovóra hajthatja a fejét. Ilyen a Tündérkert Hotel Noszvajon. Az itt dolgozók rendkívül barátságosak, vendégszeretők, és örülnek, ha segíthetnek. Amit adnak, azt szívből adják és büszkék arra, amijük van.

Büszkeségre van ok bőven, hiszen a Tündérkert Hotel szomszédságában (egy kis üvegfolyosóval összekötve) emelkedik az 1700-as évek végén, késői barokk stílusban épült De la Motte kastély, amely egy kastélymúzeum és igen, bejárható. Mivel az időjárás elég kiszámíthatatlan idehaza, kell lenniük esőprogramoknak is, a kiskastély például ilyen választás lehet, a freskók alatt, ódon falak között elrepül az idő. Túravezetés is van, az Ezredes Úr őméltósága igen plasztikusan magyarázza el a kastély minden titkát.

Szintén borongósabb időre jelenthet kellemes elfoglaltságot a fedett fürdőház, a szauna és infraszauna, valamint a frissítő masszázs, amely ismét elérhető a hotelben. A kicsiket sem könnyű lekötni, ha az ember bezárva marad, őket játszóház várja. A nagyobb srácoknak és a felnőtteknek pedig az emeleti játszószoba adhat elfoglaltságot, különböző könyvek, társasjátékok, darts, sakk, és csocsó formájában. Ez a helyiség egyébként nem csak rossz időben áll nyitva, ha vacsora után esetleg egy kisebb társaságnak még programozni támad kedve, itt kedvükre találnak helyet hozzá.

Jó idő esetén a hatalmas angolpark szolgál közvetlen és rengeteg különleges látnivalóval, olyan növényekre is bukkanhatunk, amelyek a sajátos mikroklíma miatt hazánkban csakis itt találhatók meg. Ha a sok fal közüli kiszabadulás mellett dönt a vendég, akkor több látnivaló közül is választhat, akár az Attila forrást keresi meg, akár a barlanglakásokra vagy a kaptárkövekre kíváncsi, nem marad élmény nélkül. A hotel recepciójánál egy infotáblán lehet megtalálni a kedvelt célpontokat, és ha valaki úgy dönt, hogy nincs már kedve talpalni, a Tündérkertben bérelhet kerékpárt. Az infotábla egyéb tudnivalókat is tartalmaz, például a helyi ízek kedvelőit tájékoztatja arról, mikor érkezik a szállodába Erzsi néni a saját portékájával.

Noszvaj nem arról híres, hogy a lurkók a telefonjukba bámulnak egész álló nap. Annyi lehetőség van, annyi minden köti le a kisebbek figyelmét, hogy a gyerekek meg is feledkeznek a kütyük babrálásáról, a szülők pedig végre teljesen visszakaphatják gyerkőcüket, közös élmények élvezői és raktározói lehetnek újra. A picúrokat hamarosan egy Tündérösvény is várja, amely egy édes kis mese alapján kialakított kalandútvonal.

És ha valaki a túra hevében dönt úgy, hogy gyorsan eljegyzést szeretne, vagy azt találja ki, hogy a romantika eme gyönyörű színterén mondaná ki a boldogító igent, semmi akadálya, hiszen a De la Motte kastély csakúgy, mint az ide tartozó amfiteátrum és a szálloda is esküvői szertartások, majd fogadások, lagzik kedvelt helyszíne.

Akárcsak a bortúrák megfáradt látogatóié. Ilyesmi ezen a környéken nem véletlenszerűen fordul elő, a Tündérkert Hotel közelében a Thummerer borászatot találjuk, a környéken pedig még megannyi kellemes helyet, ahol kedvünkre kóstolhatunk.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!