Foglalás
Bezár

Blog

Borkóstolás, pincelátogatás - Önt is várják a Noszvaj környéki pincészetek
2024. február 19.
A Noszvajt körülölelő Egri borvidéken a szőlőművelés és a borkészítés hagyománya már több mint 1000 éves múlttal rendelkezik. Eger és a környező vidék élete ma is elképzelhetetlen a dombokon húzódó szőlőültetvények és a pincékben érlelődő bor nélkül.
Esküvő télen? Fantasztikus ötlet!
2023. október 5.
Lehet, hogy most még furának tartod, ha egy ifjú pár ebben az évszakban, a vacogós téli időjárásban szeretne egybekelni, de mire ezt elolvasod, megérted, miért tartjuk olyan jó lehetőségnek a téli menyegzőt.
Csak pénztárcakímélő nyaralás fér most bele?
2022. november 17.
Alig maradt már szabi vagy töltés a bankszámlán? Torkig vagy az all inclusive nagyzabálásoktól? Jó lenne csak egy közeli helyre utazni, ami nem csak van, de legalább szép és érdekes is? Kicsit meg is mozdulnál végre a henyélésből? Vagy csak a borospincék hűvösében várnád ki a kánikula végét?
Vidd a kollégáid a fák közé!
2022. november 17.
Nyáron sem kell lemondani a céges összejövetelekről! Sőt, kifejezetten jót tehet, ha akár egy, akár több napra magára hagyjuk a családot, hadd boldoguljanak egy kicsit nélkülünk.
Tündérkert Noszvaj – az aktívhotel 2.
2022. november 17.
Ahonnan jó elindulni és ahová jó visszatérni.
Tündérkert Noszvaj – az aktívhotel 1.
2022. november 17.
Ahol birtokon belül is aktív lehetsz!
Hagyd magad elvarázsolni!
2022. november 17.
Tündérösvény várja a kalandorokat a noszvaji Tündérkert Hotelben! Ha úgy érzed, hogy itt az ideje egy koboldbonyodalomnak, egy kis tündérkedésnek és amúgy a tűzokádó sárkánynak is kijár már egy vödör víz, akkor szólj anyáéknak, hogy a szomszédos De la Motte kastély parkjában leszel, ahol vigyáznak rád, de ha még kicsi vagy, akkor ragadd meg anya vagy apa kezét és hagyd, hogy őt is elvarázsolja a Tündérkert ösvény!
Erdőfürdő a kastélykertben
2022. november 17.
Tudatos jelenlét: a Noszvaj környéki erdők, dombok, hegyek nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget rejtenek az erre járó látogatók számára. A Bükk déli kapujában fekvő falunk az ország egyik legtisztább levegőjével büszkélkedik, emellett gazdag élővilága is említésre érdemes. A séták, gyalog-, és biciklitúrák mellett egy különleges régi-új rekreációs lehetőség az erdőfürdő, amely már kis hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Tündérkert Hotel Noszvaj szomszédságában fekvő kastélykert is számos erdei sétának, erdőfürdőnek ad otthont.
Zenés piknik estek a Tündérkert Hotelben
2022. november 17.
Bevált recepten ne változtass, mondja a bölcselet. A noszvaji Tündérkert Hotelnek lett egy közelmúltban kipróbált saját receptje, amelynek hatalmas sikere volt, és amelynek eredménye egy felemelő élmény – és ezt a szálloda bárkivel szíves-örömest megosztja. 
Tündérkert Hotel Noszvaj, az aktív pihenők második otthona
2022. november 17.
Noszvaj már csak ilyen, beszippant mindenkit. Nem elég egyszer erre tévedni. Ha mégis erre járunk, hát megjegyezzük és visszatérünk, mert Noszvaj tényleg ilyen. Az aktivitásokat keresőknek és kedvelőknek tökéletes választás, a Tündérkert Hotelben ráadásul pontosan tudják, mire van szükségük azoknak, akik egész nap róják a kilométereket.
Jóga körkép
2022. november 17.
A hétköznapi életben számos stressz-forrással kerülünk kapcsolatba nap mint nap: utazás, közlekedési dugó, tömeg, bevásárlás, otthoni feszültségek vagy munkahelyi gondok nyomaszthatnak. Mindenkinek szüksége van arra, hogy megálljon néhány percre, órára és kikapcsolja folyton zakatoló (negatív) gondolatait.
Évzáró ünnepség
2022. november 17.
Évzáró rendezvény: az idei év a szokásosnál is sokkal több személyes és kollektív kihívást hozott mindannyiunk számára, különös tekintettel a mikro-, kis-, és középvállalkozások munkatársainak életére és munkájára. Így az év lezárásaként talán a hagyományosnál is fontosabb értékelni azon kollégáik erőfeszítéseit, akik nem egyszer a túlélésért küzdöttek az iroda és home office, normál iskolai és otthoni oktatás, céges feladatok és magánélet-beli kötelezettségek között.
Legjobb vidéki szálloda
2022. november 17.
A Tündérkert Hotel Noszvaj igazgatónője, Sárvári Krisztina örömmel vett részt a Day Holiday Kft. idei Aranynap-díj átadóján július 3-án a Párisi Udvar Hotel Budapest Passage-ban. A magyar tulajdonú Day Holiday Kft. céges rendezvények, konferenciák, tréningek szervezésére alakult 1995-ben, idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Mára több tízezer rendezvény és több, mint félmillió elégedett vendég tapasztalatával a háta mögött idén 15. alkalommal 2005. óta rendezi meg az Aranynap-gálát.
Édes kísértés – noszvaji borok az egri borvidéken
2022. november 16.
A borfogyasztás, borkészítés hosszú évezredek óta kíséri az emberi civilizációt. Az ókorban akár víz helyett is fogyasztották ezt a különleges italt, amely az élet fenntarthatóságának szimbóluma volt. A hellének emelték a borkészítés tudományát mesteri fokra, és az isteni nedű fogyasztását is szertartásként illesztették be a napjaikba. A középkor folyamán különböző gyógyászati célokkal is fogyasztották, fertőtlenítésre, bélfertőtlenítésre használták a borok különböző fajtáit. A jelenkor tudományos kutatásai mára bizonyították, hogy a minőségi borok mértékletes fogyasztásának számos pozitív élettani hatása van az emberi szervezetre. Ezenkívül a bor élvezete a gasztronómiai élmények fokozásában is szerepet játszik, ilyen módon akár az életminőségünkre is jótékony hatással lehet.
Hotel története 2.
2022. november 16.
Berta háza: A noszvaji De la Motte kastélyt 1869-ben az Almássy-örökösöktől Steinhauser István vásárolta meg, és hozományul Berta nevű leányának adta. Steinhauser Berta feleségül ment Gallasy Gyula tábornokhoz, ezzel indult a noszvaji birtok tulajdonképpeni virágzása. A családi lakhely, a kastély mellett a falu külterületén (még valószínűleg az Almássy család) elkezdett építeni egy új rezidenciát. A kúria először Alsó-Major, később úrnője után a Berta-major vagy Bertaháza nevet viselte.
Hotel története 1.
2022. október 18.
Történelmi áttekintés: Noszvaj termékeny földjei, gyönyörű dombjai és tiszta vizű forrásai miatt valószínűleg nagyon régóta lakott terület. Habár sok időszakból nem tártak fel régészeti leleteket, arra lehet következtetni, hogy többezer éve is éltek törzsek a környéken. A falu fölé magasodó Várhegyen találhatjuk a legrégebbi lakók nyomait, akik a bronzkor idején (Kr. e. 1900-800) lakták a telepet.
előző 12 következő
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!