Foglalás
Bezár

Jóga körkép

A hétköznapi életben számos stressz-forrással kerülünk kapcsolatba nap mint nap: utazás, közlekedési dugó, tömeg, bevásárlás, otthoni feszültségek vagy munkahelyi gondok nyomaszthatnak. Mindenkinek szüksége van arra, hogy megálljon néhány percre, órára és kikapcsolja folyton zakatoló (negatív) gondolatait.

A jóga ösvényén



A jóga óriási népszerűségnek örvend korunkban. Elérhetőek órák hazánkban számos jógastúdióban, sőt, az online oktatás térhódításának köszönhetően akár otthonunkban is részt vehetünk egy jógaórán. És a jógagyakorlásról vakáció közben sem kell megfeledkeznünk! Számos vidéki hotelben elérhető a helyi programok között a jógaóra – például kis szállodánk, a Tündérkert Hotel Noszvaj is otthont ad jógaóráknak, vagy a közelben tudunk ajánlani jógázási lehetőséget.

De vajon mi is a jóga?



A yoga évezredes, komplex tudománya Indiában született, és a testmozgás meghatározott gyakorlatain (ászana-kon) kívül az életmódra, relaxációra, illetve szellemi gyakorlatokra vonatkozó ajánlásokat is tartalmaz. A jóga célja ezeket eszközöket felhasználva a figyelem kiterjesztésének elérése, ezen belül az önmagunkra való odafigyelés, önmagunk megismerése, ezáltal a körülöttünk lévő világ megismerése is. A jóga útján járva a gyakorló magasabb életminőséget érhet el, és fizikai és szellemi egészségét fenntarthatja hosszú időn keresztül. A gyakorló maga dönti el, hogy csupán a mozgás öröme miatt csatlakozik az órához, vagy esetleg a szellemi tanításokat is szeretné követni.

Mi történik egy jógaórán?



Az óra elején megérkezünk, ami azt jelenti, hogy az ajtón kívül hagyjuk a napi gondokat, cikázó gondolatokat, feszültségeket. Ezután néhány bemelegítő-átmozgató gyakorlatot végzünk, majd ászana-gyakorlással, tehát testgyakorlással folytatjuk az órát. Egészen pontosan: tudatában a test határainak, törekszünk az adott jógapózokat a tőlünk telhető “legjobban” elvégezni. A jógát ezért bátran ajánljuk minden korosztály számára, tehát idősebbeknek is, hiszen nem a „tökéletes” kicsavarás a lényeg, hanem az, hogy jól érezze magát a résztvevő. Az óra néhány perces relaxációval zárul, hiszen a mozgás után a pihenés is nagyon fontos.

Ha szeretnél egy jógaórát kipróbálni, érdeklődj a programokról Tündérkert Hotel recepcióján, vagy tájékozódj Facebook oldalunkon!

Jógatáborok, jógacsoportok szervezőinek megkeresését is szeretettel várjuk!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!