Hírlevél feliratkozás
Foglalás
Bezár

Jóga körkép

A hétköznapi életben számos stressz-forrással kerülünk kapcsolatba nap mint nap: utazás, közlekedési dugó, tömeg, bevásárlás, otthoni feszültségek vagy munkahelyi gondok nyomaszthatnak. Mindenkinek szüksége van arra, hogy megálljon néhány percre, órára és kikapcsolja folyton zakatoló (negatív) gondolatait.

A jóga ösvényén



A jóga óriási népszerűségnek örvend korunkban. Elérhetőek órák hazánkban számos jógastúdióban, sőt, az online oktatás térhódításának köszönhetően akár otthonunkban is részt vehetünk egy jógaórán. És a jógagyakorlásról vakáció közben sem kell megfeledkeznünk! Számos vidéki hotelben elérhető a helyi programok között a jógaóra – például kis szállodánk, a Tündérkert Hotel Noszvaj is otthont ad jógaóráknak, vagy a közelben tudunk ajánlani jógázási lehetőséget.

De vajon mi is a jóga?



A yoga évezredes, komplex tudománya Indiában született, és a testmozgás meghatározott gyakorlatain (ászana-kon) kívül az életmódra, relaxációra, illetve szellemi gyakorlatokra vonatkozó ajánlásokat is tartalmaz. A jóga célja ezeket az eszközöket felhasználva a figyelem kiterjesztésének elérése, ezen belül az önmagunkra való odafigyelés, önmagunk megismerése, ezáltal a körülöttünk lévő világ megismerése is. A jóga útján járva a gyakorló magasabb életminőséget érhet el, és fizikai és szellemi egészségét fenntarthatja hosszú időn keresztül. A gyakorló maga dönti el, hogy csupán a mozgás öröme miatt csatlakozik az órához, vagy esetleg a szellemi tanításokat is szeretné követni.

Mi történik egy jógaórán?



Az óra elején megérkezünk, ami azt jelenti, hogy az ajtón kívül hagyjuk a napi gondokat, cikázó gondolatokat, feszültségeket. Ezután néhány bemelegítő-átmozgató gyakorlatot végzünk, majd ászana-gyakorlással, tehát testgyakorlással folytatjuk az órát. Egészen pontosan: tudatában a test határainak, törekszünk az adott jógapózokat a tőlünk telhető “legjobban” elvégezni. A jógát ezért bátran ajánljuk minden korosztály számára, tehát idősebbeknek is, hiszen nem a „tökéletes” kicsavarás a lényeg, hanem az, hogy jól érezze magát a résztvevő. Az óra néhány perces relaxációval zárul, hiszen a mozgás után a pihenés is nagyon fontos.

Ha szeretne egy jógaórát kipróbálni, érdeklődjön a programokról Tündérkert Hotel recepcióján, vagy tájékozódjon Facebook oldalunkon!

Jógatáborok, jógacsoportok szervezőinek megkeresését is szeretettel várjuk!

Legyen Ön is szállodánk vendége! Ismerje meg ajánlatainkat!

Megnézem az ajánlatokat

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!