Foglalás
Bezár

Erdőfürdő a kastélykertben

Tudatos jelenlét: a Noszvaj környéki erdők, dombok, hegyek nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget rejtenek az erre járó látogatók számára. A Bükk déli kapujában fekvő falunk az ország egyik legtisztább levegőjével büszkélkedik, emellett gazdag élővilága is említésre érdemes. A séták, gyalog-, és biciklitúrák mellett egy különleges régi-új rekreációs lehetőség az erdőfürdő, amely már kis hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Tündérkert Hotel Noszvaj szomszédságában fekvő kastélykert is számos erdei sétának, erdőfürdőnek ad otthont.

Mi is az erdőfürdő?



Az erdőfürdő (shinrin yoku) során a vezető segítségével átélhetjük a természettel való mély kapcsolódás élményét az erdőben sétálva. A lassú erdei séta folyamán viszonylag kis távolságot tesznek meg a résztvevők, viszonylag hosszú idő (2-3 óra) alatt, így a természettel – mint ősi öngyógyulást és gyógyítást támogató rendszerrel – kapcsolódva visszatérhetünk az ösztönös alaphelyzetünkhöz, a jól-léthez és elégedettség, boldogság állapotához. Természetesen az erdőfürdővel kapcsolatos kutatások bizonyították, hogy (az erdőfürdő során) a növények emberi testre gyakorolt jótékony hatása milyen sokrétű. Bizonyos növényfajok, például a fenyőfák és cédrusfélék különleges anyagokat (fitoncidokat) bocsátanak ki magukból, amelyek elpusztítják a kórokozókat – antibiotikumhoz hasonlóan.

Mi történik velünk az erdőfürdő során?



Az erdőfürdő során kialakuló (mostanában oly divatos mindfulness-hez hasonló) tudatos jelenlét állapotában az emberi elme nyitottan, nyugodtan képes befogadni és megtapasztalni a természet ezer csodáját. A talpunk alá simuló föld puha dobogása, a levelek zizegése, a forrás csobogása, a madarak dalolása-trillázása, a napsugaraktól ragyogó lombkoronán átszűrődő fény energiája, az ég kékje, a felhők bolyhossága, az eső illata, bogarak motoszkálása, a fűszálak növekedése – mind-mind olyan jelentéktelennek tűnő, apró mozzanatok, melyeket könnyű figyelmen kívül hagyni. Az erdőfürdő során mind-mind átéljük, megízleljük őket és még sok más csodát. A vezetőtől és az aktuális hangulattól függően változatos témák és feladatok is várhatnak ránk, például az erdőfürdő során lehet gyógynövényekből készült teát fogyasztani, vagy rajz-, illetve egyéb kreatív feladatok során még jobban elmélyíteni az élményt.

Az erdő gyógyító ereje



A Tündérkert Hotel Noszvaj vendégei is élvezhetik az erdő varázslatos hatásait. Az erdőfürdő bátran végezhető bármilyen előképzettség, orvosi receptre nélkül, valójában bárki végezheti nemtől, kortól, vallási hovatartozástól, bőrszíntől és politikai meggyőződéstől teljesen függetlenül. A kis távolság és a lassú tempó miatt olyan részvevők is jelentkezhetnek, akik nem sportolnak, esetleg nehezükre esik a mozgás. Az aktuális programok időpontjáról, részvételi díjakról a Tündérkert Hotel Noszvaj recepcióján lehet több információt megtudni.

Az erdőfürdőinket Tátrai Vanda vezeti.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!