Foglalás
Bezár

Borkóstolás, pincelátogatás - Önt is várják a Noszvaj környéki pincészetek

A Noszvajt körülölelő Egri borvidéken a szőlőművelés és a borkészítés hagyománya már több mint 1000 éves múlttal rendelkezik. Eger és a környező vidék élete ma is elképzelhetetlen a dombokon húzódó szőlőültetvények és a pincékben érlelődő bor nélkül.

Aki erre a környékre látogat, nem térhet haza a neves pincészetek felfedezése és a borkóstolás élménye nélkül. Ebben szeretnénk segíteni vendégeinknek ezzel az összeállítással, melyben bemutatunk párat a környék kedvelt borászati célpontjai közül.

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok



Bolyki János első generációs borász Egerben, jelenleg 27 hektár területen gazdálkodik, a területek 70%-án kék szőlő terem. Az Egri borvidékhez hűen sok fajtával dolgoznak, nagy szerepet kapnak a házasítások. Természetesen megtalálható a kínálatban a vörös Egri Bikavér, a fehér Egri Csillag, de nem érdemes kihagyni az Egri Sauvignon Blanc és az Egri Rozé kóstolását sem.

Az egyedi hangulatú Bolyki-völgyben mindenkit szeretettel várnak a pincéknél, vezetett túra keretében is látogatható a birtok, de akár bejelentkezés nélkül is lehet bort kóstolni és vásárolni.

St. Andrea Szőlőbirtok



A St. Andrea Szőlőbirtokot 2002-ben Egerszalókon alapította Lőrincz György, majd 2013-tól ifj. Lőrincz György is bekapcsolódott a mindennapi munkába. A St. Andrea fő célja a borvidék egyediségét kifejező borok, az egri bikavér és az egri csillag megtermelése.

Az állandó borkóstolási kínálatban 6-12 borból álló sorok szerepelnek, pincelátogatással együtt. A hét 6 napján fogadják a kóstolni vágyó borkedvelőket, ahol mindenképp érdemes megismerkedni a Napbor Egri Csillag és az Áldás Egri Bikavér ízvilágával.

Thummerer Pincészet



A Thummerer családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri borvidéken elterülő 100 hektár szőlőterületen. Ma már a család három generációja dolgozik itt együtt, 2013 óta a borkészítés mellett tradícionális pezsgőkészítéssel is foglalkoznak.

A pincészet székhelye Noszvajon, a szintén a Hotel & More szállodák közé tartozó Oxigén Family Hotel közvetlen szomszédságában található. Az itt meglátogatható egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe. A pincészet kínálatát a testes vörösborok mellett kiegészítik fehér fajtaborok és cuvée-k is.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet



A Gál Tibor Pincészet jelenleg 37 hektáron gazdálkodik Eger öt kiemelt dűlőjében. A mindennapi munkákat ifj. Gál Tibor irányítja, aki örökségként kapta a borászat hagyományát. A borvidék otthona az igazán szép, nagy testű fehér és a legelegánsabb vörösboroknak is.

A családi Pincészet fontosnak tartja a borkultúra terjesztését, a személyes élmény átadását és az egri karakter bemutatását. Az érdeklődőknek lehetőségük van vezetett borkóstolókra, borvacsorákra, játékos boros programokra, és a borral egybekötött városi sétákra is.

Tóth Ferenc Pincészet



A Tóth Ferenc által alapított családi pincészet már 40 éve működik. Jelenleg egy 25 hektáros birtokon gazdálkodnak és egy különleges ötágú pincerendszerben érlelik a borokat. Az egri bortermelőkhöz hasonlóan feladatuknak tekintik az egri bikavér és az egri csillag tökéletesítését, ezen felül a pincészet egyéni célkitűzése a leányka, a kadarka és a kékfrankos fajták megismertetése a borkedvelő nagyközönséggel.

Az érdeklődő borkedvelők a klasszikus pincelátogatáson és vezetett borkóstolókon túl dűlőtúrákon és élmény-piknikeken is részt vehetnek a Szépasszonyvölgyben és a Síkhegyen.

Jöjjenek párban vagy baráti társasággal Noszvajra és fedezzék fel együtt a környék kiváló borait! Induljanak szállodánkból a különleges élményt kínáló borkóstolókra! A pár napos közös kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez tökéletes helyszínt biztosít a szállást körülölelő erdei környezet és wellness birodalmunk.

Megnézem az ajánlatokat

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!